Stainless steel

Acoustic horn amplifies the sound of the river and passing ships.

Dutch text:

Roestvast staal  1,2 x 1,2 x 2,2 m.

Noordereiland

Een gestileerde ‘engelentrompet’ ofwel Datura. Deze hoorn versterkt het geluid akoestisch door de gebogen kelkbladeren. Aan de waterzijde is de hoorn 120 cm. in diameter, aan de andere zijde taps toelopend tot 12 cm. Het geheel is gemonteerd op een halfdraaibaar onderstel en gemaakt van roestvast staal. De totale hoogte is 220 cm.

Hoorn/horen

Als je vér kunt luisteren krijg je een ander besef van de plek waar je op dat moment zelf staat te luisteren. De verbeelding raakt geprikkeld.
De archaïsche hoornvorm is sculptuur, maar ook instrument. De hoorn versterkt geluid zoals een megafoon / roeptoeter of een nostalgische 78-toeren pick-up dat doet. Het geluid van de langsvarende boten kan met grotere geluidsintensiteit gevolgd worden met deze akoestische versterker. Daarnaast draagt het geluid dat door de toeter gefluisterd, gesproken of gefloten wordt veel verder dan zonder deze  ‘akoestische projector’.

Sculptuur  gemaakt ter gelegenheid van de herinrichting van het Antwerpsehoofd en het 25-jarig bestaan van de Koopvaardijhof.

thanks: MS Noordereiland, Joe Cillen, CBK, Deelgemeente Feijenoord, woningcorporatie De Nieuwe Unie

Check ook uit één van de inspiratiebronnen: https://www.gerritvanbakel.org/voorspel-voor-het-project-gloeiige-man-toeters/