Glass Façade
 

 

Glass façade 130 x 104 cm. Lambda print, dibond perspex.

The vibrating glass facade of ‘De Rotterdam’ as seen from the Erasmus Bridge. The bridge comes to life through movements of people, pulsating traffic and the gusts of wind. A camera (slit-scan) is recording -extremely slow- the barely perceptible vibrations. Invisible ‘mood-swings’ of the city sign a psychogram across the glass facade.

 

De trillende glazen façade van ‘de Rotterdam’ gezien vanaf de Erasmusbrug. De brug komt tot leven door de bewegingen van mensen, het gedreun van het verkeer en het rukken van de wind. Een camera (slit-scanner) maakt extreem trage tijdsopnamen, en registreert de nauwelijks waarneembare trillingen. De onzichtbare ‘mood-swings’ van de stad afgetekend als een psychogram in de glazen façade.

 

Glassfacade1